si in bucataria mea se spun povesti/ kitchen stories

for kitchen stories go to https://dianacuisine.wordpress.com/

2015

 

 

2013

1235216_565358206835320_676405144_n

942071_537706426267165_1080633670_n

DSC08393 DSC08397 DSC08399 DSC08401

Bomboane raw, despre care specialistele spun că sunt cel mai uşor de făcut dacă ai puţină imaginaţie. Pe lângă imaginaţie, nu trebuie să vă lipsească o bază (măcinată, de obicei) din tot felul de seminţe (in, dovleac, floarea soarelui, susan), nuci (caju, nuci de pe nuc 🙂 , făină de orez, dacă poftiţi, migdale… apoi o parte lipicioasă: la mine nu lipseşte silvoiţa niciodată, magiunul de prune făcut la ţară, fără zahăr şi alte adăugiri inutile. Mai pun câteodată miere, smochine uscate, curmale, stafide. Ah, şi să nu uit: pudra de cacao/lichiorul de cacao organică, untul de cacao sau uleiul de cocos şiiii… ingredientul meu secret.

2012

Am fost la București. În apartamentul din piața rosetti am pregătit dulciuri de casă cu cealaltă Dia, folosind biscuiți oreo, mascarpone și ciocolată. nimic mai simplu decât niște cake pops gata să fie mâncate pe băț! bucureștiul, în schimb, m-a făcut să mă simt mică, ignorantă (și alte adjective de gen), dar cu toate astea, mai plină de viață decât omuleții ciudați, reci, veniți de pe altă planetă direct aici, în capitală

2011

26 octombrie 2011 – zilele astea ne vom îndeletnici cu home made granola (să ne-ajungă o săptămână de toamnă mierie, până nu se face noiembrie cețos), cupcakes cu granola și, probabil, un mic dejun cu minitarte (ceva între clătite și omletă cu brânză). și dacă aveți idei pentru niște ciuperci albe, spuneți repede!

așadar:

1 aprilie 2011 – cartofi acordeon şi piept de pui marinat în iaurt cu usturoi, pane.

n-a fost nici o păcăleală, ieri am stat în bucătărie extraordinar de mult, povestind de una singură despre cum şi de ce m-am născut în locul şi la timpul nepotrivit. nu, nu-i o mâncare anacronică, nu asta vreau să spun. data viitoare să nu uit să pun mai bine sare.

10 martie 2011 – Tiramisu Francofon şi paste carbonara, de data asta nu în bucătăria mea

25 decembrie 2010

sushi din nou (cu somon proaspat si alge), si de data asta in plus un tort de ziua Anei, pentru 20.

noiembrie 2010

în colaborare cu Ana, într-o seară am făcut penne cu ceva sos de roşii plus ciuperci plus măsline. ah, cât m-am chinuit să tai măslinele! : ))

clătite vesele, pané

(aşa că după ce-am tocat nişte piept de pui şi l-am condimentat frumos, l-am călit împreună cu ceapa şi alte legume minunate, ah da, după ce mai devreme tocmai făcusem nişte clătite fără zahăr vanilat şi, în fine, fără zahăr, le-am umplut şi le-am dat prin făină-ou-pesmet şi le-am prăjit puţin, au ieşit şi pozele de mai jos)

DSC05687

DSC05686

dragă jurnal de bucătărie,

azi, 4 noiembrie, am făcut pentru prima oară sushi. a ieşit şchiopătând puţin şi incomplet, pentru că n-aveam alge (n-am putut să caut prin tot clujul..), wasabi şi ghimbir. în rest, somon afumat (ca să poată şi ana mânca), sos de soia, nişte susan, ceva legume (pe care, oricum, le-am tăiat strâmb) şi orezul minunat (a ieşit perfect!).

1

DSC05831

(şi masa pe care n-am avut răbdare să o şterg)

octombrie 2010, Cluj:  mic dejun pentru Ana.

One thought on “si in bucataria mea se spun povesti/ kitchen stories

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s