colecţia mea de vise şi de fete

De câte ori nimeresc într-un anticariat mă apuc de scormonit după fotografii. Aproape întotdeauna plec cu portrete de fete, nu ştiu de ce. acum câteva zile am găsit o domnişoară sub formă de carte poştală, gata de trimis unui

necunoscut Costică.

Azinoapte am visat cioburi de pahar. A câta oară? Doar că de data asta, venise Alina acasă. M-am bucurat mai mult decât ar fi trebuit, poate, nu ştiu de ce mi-e atât de dor de ea. Era şi ea în vis. Cred că ne-am îmbrăţişat a la surprize-surprize şi a urmat un fel de petrecere.

Bărbaţii erau un fel de altceva. Îmi tot spuneam că-s alte fiinţe, nu omeneşti. Şi brusc, unul dintre ei a luat un pahar şi-a început să-l strângă în mână. Îmi imaginam cum se va sparge, dar nu ştiu ce căutam şi eu şi Alina şi ea, toate trei cu mâinile stângi întinse în direcţia paharului. S-a spart, evident. Apoi aveam mâinile stângi a la Marius Casian, doar că invers. Erau picături de-un roşu transparent. Apoi m-am trezit şi mi-am spus că nu trebuie să uit ce-am visat.

Advertisements

2 thoughts on “colecţia mea de vise şi de fete

  1. odata am cumparat si eu o foto veche dintr un anticariat, sa fie semn de carte pentru cartea luata tot de acolo, cadou cuiva. apoi s a ratacit, si nu din vina mea. si ceea ce voiam sa devina, cu timpul, traditie, s a stins de la prima infatisare.

    dar destul cu astea. voiam, de fapt, sa spun ca am rezonat si ma bucura aceste sa le spunem apucaturi (nimic peiorativ in cuvantul asta, in acest context, ba dimpotriva). sunt un fel de a pune timpu-ntr-un insectar.

  2. mă bucur şi eu pentru rezonanţă şi răspuns la una din scrisorile mele de-aici adresate întotdeauna oamenilor care pun timpul într-un insectar : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s