ieri dimineaţă, o veveriţă s-a oprit în faţa mea.

E 11 fix.

mă tot întreb cum a trecut ziua de ieri şi ce caut în azi. poate că nu meritam să găsesc nimic în azi, nici măcar ploaia care m-a trezit şi despre care aveam impresia că e tastatul anei la calculator, în camera alăturată… şi m-am trezit cu gândul să spun cuiva: nu-mi place atunci când cineva spune “îmi place cum scrii” pentru că pur şi simplu aici nu e vorba de plăcut sau neplăcut ci vreau doar să fiu citită. şi uneori imaginată. desigur, plăcerea e chiar în citire. în cartea de citire, hi hi.” Acum, însă, citesc numărul România Literară din 23 aprilie 1987. Am găsit chestii frumoase, chiar şi un articol de Noica. Pe lângă numărul ăsta, mai am de citit încă…mai multe, nici n-am apucat să le număr. Numere numărate. Le-am şters doar de praf şi le-am aranjat colţurile roase de şoareci. Am fost destul de inspirată să nu cotrobăi decât într-una din cutiile din pod, aşa că pe când mai merg acasă…

17 thoughts on “ieri dimineaţă, o veveriţă s-a oprit în faţa mea.

 1. tare mi-ar placea sa stiu despre ce articol e vorba.. este, probabil, unul dintre ultimele articole scrise de el, caci cateva luni mai tarziu avea sa moara, trezit noaptea din somn de un soarece – chipurile – care-l tulbura mereu, iar in avantul cautarii avea sa se impiedice de covor si sa cada…poate ca odata o sa-ti pot arata camera lui..e neschimbata de atunci..o vreme, am locuit chiar sub ea.

 2. pai..stii, astazi, pentru ca e marti 13 cam scartii la capitolul imaginatie 🙂 adevarul e ca nici in capul meu nu stiu ce e:)..
  bine, si acum sa trecem la lucruri serioase.
  tu ce-ti imaginezi? 🙂

 3. o propoziţie plină de m-uri.
  “Murind odată un morar, lăsă moştenire celor trei fii ai săi doar puţinul ce-l avea: moara, măgarul şi-un motan.”
  acuma, dacă-mi spui de unde e, îţi spun şi eu. 🙂

 4. Paul! nu pot să cred că n-ai citit “Basme Fermecate” când erai mic. eu sunt sigură că ştii despre ce-i vorba, dar nu-ţi aminteşti. Alt joc? : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s