eu sunt fata cu sandale galbene

15 septembrie 1993

diana si dana

de mână mă ţineam cu Dana. Cea pe care urma să fiu geloasă toţi anii de şcoală, pentru că băieţii se jucau doar cu ea, fiind singura blondă din clasă.

Mariana si Diana

aveam o carte de citire pe bancă. Mariana, vecina mea de peste drum (şi prietena mea cea mai bună de-atunci – asta până în clasa a 5-a, când, în prima noastră tabără (la Amara) a stat în căsuţă cu Oana şi nu cu mine, după cum era stabilit), venise cu verişoara ei blondă: Diana-mică. Îi zicea aşa să o poată deosebi de mine. Cred că-mi plăceau sandalele galbene şi jerseul violet. Nu ştiu, totuşi, de ce cordeluţa îmi stătea aşa… lălâie. Adevărul e că încă mai am părul moale şi nu pot decât să-l las în pace, fără nimic. Şi încă mai simt textura moale a sandalelor, pentru că erau moi. Şi poate mai am jerseul violet.

6 thoughts on “eu sunt fata cu sandale galbene

 1. “Eu sunt fata cu sandale galbene” – e cel mai frumos vers pe care l-am citit in ultima vreme..
  Si cata “inspiratiune de moment” sa porti sandale galbene pentru a deveni usor de gasit intr-o mare de copii din 1993 cand lumea era atat de straina si de fermecatoare si noi abia incepeam sa vedem cu celelalte perechi de ochi..

 2. Ai fost la Amara!!!
  Bunicii mei sunt din Amara, iar eu mi-am petrecut copilaria acolo, si pe la tabara, in statiune in general.
  Iar pe lac, acolo, am devenit eu pescar adevarat.
  Acum nu mai este asa frumos la Amara
  Pacat

 3. Da, am fost la Amara. si in aceeasi tabara am si pescuit pe lac : ) desi nu prea stiam cum… tin minte ca am prins (nu eu, ci grupul cu care eram) niste pestisori (oare ce erau?) si i-am dus bucatareselor sa ni-i gateasca.

 4. vai, trebuie sa caut pozele de-atunci. in poza de grup toti erau imbracati “de tabara”, evident, dar eu aveam o rochita rosie cu buline albe (semanam cu MC)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s