casa cu numărul 23 din vis

Intru, pe-ascuns, în curtea unei foste colege pe care n-am mai văzut-o de foarte multă vreme. Traversez prima curte şi mă gândesc : probabil că nu e nimeni acasă, peste tot uşile, geamurile sunt închise..Gândesc cu voce tare. Apoi trec în altă curte şi se deschide o uşă. Apare mama, tatăl, sora colegei mele şi ea. Tatăl mă întreabă : de ce n-ai mai trecut demult pe la noi, nu te-ai mai întâlnit cu ramona? sora ei e foarte mică, o iau în braţe pentru că îi e frig şi vreau s-o dau mamei sale, dar mama îmi spune s-o pun jos. Le spun : nu vă supăraţi pe mine, voiam doar să trec dincolo… Mi se răspunde cu : Ah, da, treci liniştită, deşi nu e nimic nou de văzut. Trec de a doua curte şi ies pe o altă stradă. Strada din vis. Sunt pe bicicleta anei, albastră şi veche. Merg încet şi-mi învârt capul în toate părţile, să văd tot. Casele sunt ciudate, par din turtă dulce. Întâlnesc puţini oameni, mergând pe şosea, ca mine. Trec de un magazin cu obiecte mici şi colorate, îl privesc lung, mă întorc să-i văd adresa, numele, ceva. Nu reuşesc. Mă uit în faţă. Strada e foarte lungă, parcă nu se termină, iar casele sunt la fel de ciudate. Zăresc un număr – 35, pe partea stângă, şi-mi spun că trebuie să mai merg, să găsesc şi casa cu 23.

M-am trezit brusc.

2 thoughts on “casa cu numărul 23 din vis

  1. Ce surprinza, Dia! Uite cum m-ai adus, din vis-in-vis, aici..adevarul e ca eu la vise nu ma prea pricep – de ce sa nu admit asta – nici sa le visez, nici sa le interpretez, dar daca cineva mi-ar da o mana de ajutor, la visat, macar:)..cine stie..dimineata de astazi s-a facut cat o papadie..si eu ma apuc de tradus ca de un somn fara vise..

  2. eu o sa incerc sa-mi scriu aici tot ce visez. din pacate… de foarte multe ori uit dupa ce e gata dimineata-papadie. mai ales fiind inconjurata de bunici si mai ales ascultandu-i pe ei cu cea mai mare placere. asa ca-mi zboara visele.

    ah, la interpretat ma pricep, cat de cat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s